Sexsygdomme

CphMed_ikon_koenssygdomme

Klamydia og Gonorré

Det er utjekket,
ikke at blive tjekket

Klamydia er den mest udbredte sexsygdom i Danmark. Hvert år får mere end 30.000 danskere klamydia, og det er ofte de 15-29 årige. Klamydia kan have store konsekvenser, hvis man ikke ved, man har det. At blive testet for klamydia er god stil. Både overfor dig selv – og den du er sammen med.

Afspil video

Find den klamydiatest,
der passer til dig (tester også for Gonorré)

Der er mange måder at have sex på. Der findes dog ikke en test for hver måde, men der er et par forskellige at vælge mellem.
Du vælger testen ud fra, om du har en penis eller vagina – og måden du har haft sex på.
Lad dig guide af teksten på testen, og find den, der matcher dig og dit sexliv bedst. 

Hvordan udføres testen?

Til dig , der har en penis og har haft vaginalt samleje, foretages testen med en urinprøve

Til dig, der har en vagina og har haft vaginalt samleje, foretages testen med en vaginal podning.

Til dig, der har haft analt og/eller vaginalt samleje (uanset om du har givet eller fået), eller hvis du har givet oralsex, forestages 3 forskellige test: podning fra endetarm, podning til hals og en urinprøve.

Vær tjekket og
bliv tjekket i dag

At blive tjekket for klamydia er god stil, og vi har gjort det nemt for dig 
at blive tjekket. Få fat i en test og find dit nærmeste sundhedscenter her.

Find klamydiatest
online

Bestil en test direkte til døren med få klik.                                Vi sørger for hurtig og diskret levering.                                  Onlinepris 279 kr. – 359 kr.

Find nærmeste sundhedscenter

Find et sundhedscenter nær dig, hvor du kan blive tjekket for klamydia med det samme.                               Walk-in pris 159 kr – 279 kr.

Få rådgivning i samarbejde med Sex og Samfund

Vi tilbyder rådgivning i samarbejde med Sex & Samfund. Du kan få rådgivning  via chat, chatbot, telefon, e-mail.  

Læs dette inden du bestiller!

Klamydiatesten har en begrænset holdbarhed. (tester også for Gonorré).
Du skal derfor være opmærksom på, at testen skal udføres ligeså snart, du har modtaget den.

Derudover skal du være opmærksom på: 

  • At du først kan tage testen to uger efter, du har haft ubeskyttet sex
  • Du skal være over 15 år (NemID/MitID eller med samtykke fra forældre)
  • Du må ikke tage testen, hvis du:
    – er gravid
    – har menstruation
    – har urinvejsinfektion

Søs fra Copenhagen Medical ringer og hjælper dig

Hvis du er positiv

Hvis din klamydia test er positiv, bliver du ringet op af vores læge Søs, der hjælper dig hurtigt videre med behandling og medicin.  

Hvis du får brug for yderligere råd og vejledning, er du altid velkommen til at kontakte vores call center på telefon
+45 70 40 42 42 eller få online rådgivning i vores chat her på siden.

Så lang tid tager det fra test til du er i behandling hos Copenhagen Medical

FAQ

Facts om klamydia

Klamydia er en seksuelt overført infektion, der smitter ved ubeskyttet sex, herunder også oral- og analsex. Den overføres via slimhinder i urinrøret, livmoderhalsen samt endetarmen ved analsex. Bakterien kan sprede sig fra urinrør til bitestikel eller fra livmoderhals til æggeledere. Klamydia kan desuden smitte fra endetarmen eller kønsdelene til munden, men ikke fra munden til kønsdelene samt endetarmen.

Klamydia smitter ved ubeskyttet analsex, ved oralsex eller ved samleje. Smitten kan også overføres ved berøring af kønsdele eller endetarm, hvis man efterfølgende rører ved sig selv. Man kan også blive smittet ved at gnide kønslæberne mod andres kønslæber. Det samme gælder, hvis man bruger den samme dildo i skeden eller analt.

Man kan godt have klamydia, selvom man ikke har symptomer. 50% af mænd og personer med en penis mærker ingen symptomer, hvor det hos kvinder og personer med en vagina er hele 75%, der ikke får symptomer. Hvis symptomerne kommer, går der ofte mellem 5-21 dage fra smitten til de opstår.

Såfremt der opstår symptomer, drejer det sig typisk om udflåd fra urinrøret og sviende smerter ved vandladning, og derfor forveksles klamydia-symptomer ofte med symptomer på en blærebetændelse. Hos kvinder og personer med en vagina kan der ved klamydia i livmoderhalsen være udflåd fra skeden. Hos mænd og personer med en penis kan der udvikles betændelse i bitestiklerne. Symptomer på klamydia i halsen er sjældne, men kan være smerter, som minder om en halsbetændelse.

Inkubationstiden, altså hvor længe der går, før infektionen kan spores ved en test, varierer fra sexsygdom til sexsygdom. Ved klamydia er inkubationstiden op til 3 uger, mens den ved gonorré er 1 uge, ved HIV er 4 uger og ved syfilis er op til 3 måneder (alle er inklusiv oralsex). Har man dyrket ubeskyttet sex, skal man altså ikke lade sig teste for klamydia med det samme, men vente til der er gået minimum 2-3 uger. I de uger skal man udelukkende dyrke beskyttet sex.

Man anbefaler at få taget en test for klamydia i følgende situationer: Før en provokeret abort, før opsætning af spiral, hos unge med hyppigt skiftende sexpartnere, hos unge med øget udflåd, hos gravide under 25 år, hvis man har symptomer på underlivsbetændelse og ved pletblødninger.

Vil man beskytte sig mod klamydia, kan man først og fremmest sørge for altid at dyrke beskyttet sex, når man er sammen med en ny eller forskellige partnere. Man kan beskytte sig selv med kondomer, slikkelapper og handsker. Med en klamydiatest kan man sikre at man ikke spreder smitte eller selv bliver smittet inden sex.

Når man skal undersøges for klamydia, sker det ved en urinprøve eller podning fra urinrøret, livmoderhalsen eller skeden. Hos Copenhagen Medical foregår urinprøvetagning eller podning som selvtest. Herefter sendes prøven til et af vores laboratorier i henholdsvis København, Vejle eller Aalborg. Prøven undersøges med RNA-påvisningsteknik (PCR), hvorved svaret afgøres.

Ved påvisning af klamydia opstartes en behandling med antibiotika i 7 dage, og det anbefales, at man enten afholder sig helt fra – eller kun dyrker beskyttet sex i mindst 14 dage fra opstart af behandlingen. Man bør desuden kontakte tidligere sexpartnere, der også kan være smittede.

Ved manglende eller sen behandling af klamydia kan der opstå betændelse i æggelederne, hvilket kan medføre sterilitet. Betændelse øger risikoen for senere graviditet uden for livmoderen. Ved manglende behandling hos mænd og personer med en penis kan klamydia medføre betændelse i bitestiklerne.

Du modtager dit klamydia testsvar i appen. Hvis din klamydia test er positiv, vil du også blive ringet op af vores læge, der vil vejlede dig om det videre forløb og udstede en recept, så du kan starte op i behandling. Klamydia behandles med antibiotika. Der efter er det god stil at informere dine sexpartnere om, at de potentielt også kan være smittede.

Hvis du har brug for yderligere råd og vejledning, er du altid velkommen til at kontakte vores call center på telefon +45 70 40 42 42 eller få online rådgivning i vores chat her på siden.

PCR-test

PCR-testen er en podning i svælget og udføres hurtigt og enkelt.

Testsvaret leveres som et digitalt certifikat og kan f.eks. bruges til rejser. Svaret vil også fremgå af Sundhed.dk.

Testsvar indenfor 1-3 timer: Pris: 795,- DKK
Testsvar indenfor 24 timer: Pris: 495,- DKK

Fås i vores Sundhedscentre i København (Grønnegade og Nørreport)  og Vejle samt i vores tre pop-up centre i Axel TowerFields og Rønne

Vi tester børn, der er fyldt 2 år. 2-14-årige skal følges med en forældre eller værge.

Muligt med eller uden tidsbestilling

 

Bemærk, at det er af eget ansvar at være bekendt med de til enhver tid gældende rejserestriktioner og dokumentationskrav ved rejser. Læs mere på Udenrigsministeriets rejsevejledning https://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/rejsevejledninger/

Dit abonnement kunne ikke gemmes. Prøv igen.
Du er nu tilmeldt CPH Medicals nyhedsbrev.