← Seneste nyt

Tusindvis af podere skal videre - og der er brug for dem

Den første brobyggende jobmesse, som Copenhagen Medical arrangerede sidste efterår, var i et telt i Fælledparken. Den 8. marts afholdes den tredje jobmesse i Bella Center.

Snart lukker kviktest-centrene og tusindvis af podere skal videre. Copenhagen Medical arrangerer for tredje gang de populære jobmesser - både fysisk og digitalt - hvor de mange medarbejdere kan finde nye job- eller uddannelsesmuligheder.

Den 8. marts arrangerer Copenhagen Medical for tredje gangen sin populære jobmesse, i forbindelse med at deres kviktestcentre lukker. Denne gang holdes jobmessen i Bella Center, i samarbejde med Københavns Erhvervshus. Messen er fuldtegnet, med hele 40 virksomheder, som har hårdt brug for nye medarbejdere. Udstillerne kommer fra mange forskellige brancher: service, turisme, sundhed, uddannelse, detailhandel, IT og salg.

Der vil også være en række uddannelsesinstitutioner til stede på messen, bl.a. Sosu-skolerne, VUC og Professionshøjskolerne.

“Vi ved, at der er hårdt brug for bl.a. sundheds- og plejepersonale nu og i fremtiden. Derfor er det naturligt, at de kolleger, vi har haft også bliver præsenteret for mulige uddannelser, som samfundet lige nu har meget hårdt brug for og hvor de har nogle kompetencer indenfor sundhed og borgerkontakt,” siger Trine Baadsgaard, pressechef i Copenhagen Medical.

Professionelle podere er guld for mange arbejdsgivere
De 6.630 medarbejdere som bliver inviteret, har vidt forskellige baggrunde og tanker om fremtiden. Alligevel har de en række fælles egenskaber:

“Fælles for dem er, at de er fantastiske til at yde service, håndtere mange forskellige mennesker, have et godt overblik og være omstillingsparate. De har også kompetencer indenfor hygiejne, processer, og har ent generelt indblik i sundhed. Uanset hvilken vej de vælger, så er de guld for nye arbejdsgivere,” fortæller Trine Baadsgaard.

Det personlige møde giver unikke muligheder
Jobmessens helt store attraktion er den personlige kontakt, som er så vigtig ved et jobskifte. Her kan begge parter kan få en samtale om, hvad de søger og finde ud af, om der er et match.

“Det fysiske møde er uhyre vigtigt. Ikke mindst for de medarbejdere, som tidligere har oplevet at blive sorteret fra uden at have mødt en potentiel arbejdsgiver. Det er vigtigt for os, at alle vores medarbejdere får så gode muligheder som muligt, at komme videre i deres arbejdsliv. De to jobmesser, vi holdt sidst vi lukkede testcentrene ned i efteråret 2021, var en stor succes og blev hurtigt overtegnede. Derfor gør vi det igen – både fysisk, men denne gang også digitalt, så flere kan komme til,” siger Trine Baadsgaard.

Digital jobmesse er et vigtigt supplement
Udover den fysiske jobmesse i Bella Center, samler Copenhagen Medical løbende andre job- og uddannelsestilbud på en digital jobmesse. Her bygger man bro mellem både private virksomheder, uddannelsesinstitutioner og det offentlige, samt de medarbejdere, som enten ikke har mulighed at deltage på den fysiske messe, eller som søger noget helt andet.

Kviktestcentrene lukker ned senest den 6. marts
Men selv om testcentrene snart lukker, så er Copenhagen Medical i fuld gang med at stille om til åbningen af sundhedscentre landet over. Erfaringerne fra at være et hurtigt, agilt og vigtigt supplement til sundhedsvæsenet, skal bruges fremadrettet.